Saturday, August 25, 2007

Utställning på Elmia

Idag har jag varit på utställningen uppe på Elmia-fälten. Varje år andordnas en stor mässa där och i år hade vi chansen att delta. Sjukt mycket folk och hästar, ungefär 400 starter. Jag mamma och Hillevi åkte tidigt på morgonen för att vara i god tid. Vi skulle gå i första ringen och med tanke på Korints orutin var det bäst så. Väl där var det fullrulle, Korint var mer eller mindre chockad över att se så många hästar och uppstrirrade människor. Det blåsiga Elmia bjöd på fladdrande band, stirriga hästar och nervösa ägare. Korint tyckte det va lite läskigt i början men efter ett tag coolade hon ner och visade sig från hennes bästa sidan. Vi som är vana att vara på hopptävlingar kände oss lite osäkra på utställningsområdet men tog det med en klackspark, om man nu kan göra det när man är på en tävling. Jag har i alla fall svårt för det. Efter en lång väntan var det dags för Korint. Det gick så bra som vi kunde förvänta oss av henne för dagen. Med tanke på att hon bara är fyra år och aldrig tidigare varit ute på tävling. Resultatmässigt gick det också bra, hon kom femma i sin klass. Retligt nog så var hon en poäng från guld och att få delta i Best in Show klassen på söndagen, men men det tar vi nästa gång. Nu är det bara att ladda inför nästa helg då det är unghästchampionatet, då blir det ännu mer att tänka på.

Nu ska jag träna lite med Ella, ska på hundutställning med henne i morgon. Det är mycket nu, ska försöka plugga lite också, är ju sådär troligt!

1 comment:

Caroline said...

Jag sitter på jobbet nu och tar hand om alla stirriga hästägare som inte orkade åka hem till sig ;) Full fart... Vi får kanske ta och styra upp ett kräftkalas framöver...