Saturday, November 22, 2008

Inofficiel agilitytävling i Forserum


I dag var det dags för agilitytävling. Denna gång bar det tidigt på morgonen av mot Forserum. Väl uppe med tuppen var det tjocka lager av kläder som gällde, både för mig och Ella. Vi satte oss i den kalla bilen och åkte till min moster Nina, där bytte vi bil och tryckte in oss i samma bil. Tina, min kusin fick köra. Vägen var täckt av snö och det var slirigt. När vi kom till Forserum var det ett vackert vinterlandskap. Inte lika vackert var minusgraderna, vi höll på att frysa ihjäl. Vi var tidiga eftersom vi skulle vara med i första klassen. Detta gick aldeles utmärkt och resulterade för mig i en femteplats och för Nina och Ville en sjätteplats. Vi fick båda 5 retliga fel, Ville missade däcket och Ella tvekade in i en tunnel vilket gjorde att hon backade två steg..mycket retligt. Men vi var jättenöjda då det endast var två stycken som gick runt felfria. Vi blev förvånade över hur många som faktiskt blev diskade. Det är verkligen inte lätt att komma runt utan några fel, hur man än gör så får man nått retligt med sig.

I andra klassen, den lite svårare gick det lite sämre, men det visste vi redan innan att det skulle göra. Vi behöver tävla mer för att klara av de banorna. När vi gick banan blev vi väldigt nervösa då den var svår och väldigt klurig. Ella har endast ett problem när det gäller alla hinder och det är tunneln med släp, kanske inte så konstigt när man är så liten och lätt som hon.

Den långa banan började med ett hopp sen direkt kom det förädiska slalomet. Detta gick så himla bra och hon gjorde det snabbt och felfritt, problemet var bara att direkt efter kom den dumma släptunneln. Tyvärr så strulade hon lite där och vi blev diskade men fortsatte banan och den gjorde hon felfritt så det var lite tråkigt när alla andra klurigheter gick bra. Ville blev också diskad, främst för att Nina snurrade till det inne på banan så han tog fel hinder. Men vi var väldigt nöjda över våra hundar, det var faktiskt bara deras andra tävling. De har ju nu blivit 18 månader så nu kan vi köra hårt.

No comments: