Sunday, March 29, 2009

Agilitytävling och helg

Ella, stolt över sin fina rosett

I går åkte jag och Nina med våra älskade små Jack Russlar till agilitytävling i Ulricehamn. Nina hämtade upp mig på morgonen, jag han bara hem och byta om efter att jobbat under natten. I bilen stressade vi upp varandra så nervositeten var hög när vi väl kom fram. På plats var det ganska mycket anmälningar så vi kunde ta det lugnt och vi blev genast mycket lugnare. Vi kunde titta på ganska många ekipage innan det var dags för oss. Först ut va jag och Ella, rundan gick jättebra men fick fem retliga fel på slalomet. Ella blev lite för ivrig och missade första pinnen, men annars va hon duktig dock inte lika taggad som vanligt. Sen va det dags för Ville och Nina, de gjorde en exak likadan runda och fick också fem fel på slalomet. Trots fem fel var hamnade vi på prislistan, Ella kom fyra och Ville kom femma bland cirka trettio starter men som vanligt var det flera med många fel och många som diskade sig.

I andra klassen va Ella mer taggade och fokuserad, hon gjorde åter en bra runda och va felfri till sista hindret som hon helt missade, hon trodde nog att vi redan va i mål. Synd då det endast va en i klassen som kom runt med noll fel men så är det ibland är ändå nöjd att hon klarade hela banan så bra som hon gjorde. Ville va taggad till tusen och började i en raketfart, tyvärr så missade han en pinne i slalomet och Nina missade att göra om den så de blev diskade men annars gick det jättebra även för han. Vi va jättenöjda med våra små hundar och åkte ännu en gång hem med en rosett.

När vi kom hem på kvällen va Ella dödstrött och bara sov och sov. Idag har hon också varit trött men vi åkte ändå upp en sväng till vattenledningsparken där vi gick en runda. I solen va det jättevarmt så vi satte oss och solade en stund. Sen åkte vi till Grästorp och åt våfflor och nu ligger vi i sängen igen och bara myser.

No comments: