Tuesday, August 23, 2011

Tävling i Nässjö

Jag och Anna åkte till Nässjö i söndags i ganska normal tid, runt 07.30. Det var till vår förvåning strålande väder, vilket kändes som en stor bonus. Vi kom dit så vi han sätta upp tältet innan och fixa i ordning. Sen ganska direkt var det min banvandring och jag hade redan startnummer 2. Jag värmde upp Ella lite och blev sen in på banvandringen, så jag sprang in där helt andfådd och förvirrad kändes det som. Inser att jag redan på första hindret sett fel, då nummerskyltarna hade nummer på båda sidorna. Shit tänkte jag här är det bäst att se upp och ha koll..tänka gå ju alltid..

Agilityklass 2, disk. Jag börjar köra och i mitten av banan kommer ett staket, jag kör Ella i mellan två hinder och domaren blåser och jag blir diskad..jag fattar noll men kör klart banan. Inser när jag kommer i mål att jag sett fel på nummerskylten och tagit hindret från fel håll. Verkligen orutinerat att inte kolla vilken sida av hindret skylten stod men jag var helt enkelt för stressad och sen tyckte jag det var självklart att det skulle vara lite svårare handling, hehe. Snacka om förvirrande med de där skyltarna, hade jag bara haft några hundar före mig hade jag ju sett detta men så kan det gå när man inte hinner kolla på någon annan och huvudet inte är med.

Hoppklass 3, disk (min första disk i klass 3 ska tilläggas). Detta var en himla rolig bana, inte speciellt svår för hundarna men jäkligt svår för oss förare, haha. Det var så himla många som snurrade till det fullkomligt, glömde banan och positioner. Så det var väldigt kul att titta på när alla andra körde men jag blev väldigt nervös att jag själv inte skulle komma ihåg banan. Ella hon startade så himla bra med tryck i benen och jag han tänka att kör vi så här så har vi en chans…dum tanke, jag skickar henne in i en tunnel och vänder för snabbt vilket gör att hon också vänder, så en vägran. Sen kör vi vidare och det riktigt fint, då kommer den genomskinliga tunneln och Ella bara vägrar..jag försöker typ tre gånger att få in henne men hon bara springer in i kanten..så himla knepigt, kändes som hon inte uppfattade var hon skulle in. Det blev ju disk såklart och jag kunde inte annat än att skratta åt henne. Resten av banan gick fint så egentligen var det bara den där tunneln som ställde till det, allt annat satt med fart och flyt.

Utvärdering av tävlingen, tror det är första gången vi diskar oss i två lopp på en tävling, haha. Första klassen tar jag ju självklart på mig helt eftersom jag inte kunde banan. Andra klassen kan jag inte göra så mycket åt heller, någonting gjorde att Ella inte uppfattade den genomskinliga tunneln och jag såg att det var andra hundar som också hade problem med den också. Däremot så fick hon ju en vägran på en vanlig tunnel och det kan jag ta på mig helt och hållet, jag måste följa med henne bättre och inte ta något förgivet. Det hjälper inte att hon är taggad och drar på den för hon är jävligt uppmärksam på mig och jag måste visa henne fullt ut. Jag är ändå ganska nöjd med tävlingen, a-hindret tog hon bästa kf på länge och slalom satte hon felfritt i båda loppen så finna alltid något att vara glad över.

Nu blir det vila denna helgen som kommer, ska bli lite skönt. Sen är det Tidaholm helgen efter, tvådagars med både Ella och Ville. Ska bli himla kul, jag hoppas bara inte jag blivit för stor till dess och att inte mitt onda i skinkan blir värre..har fått veta att det är fucking foglossning. Blev rekommenderat att ta det lugnt ett tag, inte ens gå promenader, åka hiss ist för trapporna mm, men det vet vi ju alla att det kan dom glömma. Jag kör på tills det helt enkelt gör för ont, vågade inte ens säga att jag höll på med agility, hehe, man skulle nämligen inte hålla på med saker där man vred kroppen hastigt. Jaja det blir som det blir, har man hund måste man ju röra på sig.

No comments: